Advertorials

5

Alles vastgelegd inclusief akkoord klant

Bij Banner2Base is het aanleveren van online advertorials heel eenvoudig. Tekst en beeld blijven altijd binnen de gestelde specificaties. Voor print­advertorials of branded content artikelen is vaak een wat uit­gebreider redactie­traject van toepassing. De nieuwste versie van Content2Publish werkt op dit gebied nu ook samen met Ad2Print. Daarmee komt het aantal handige oplossingen voor verwerking op 3.

1. Opmaak door klant

Dit is de meest traditionele versie. De klant ontvangt aanlevergegevens en levert tijdig een PDF aan die voldoet aan de eventueel gestelde opmaak­eisen. Er is geen verdere tussenkomst van redactie noch opmaak. Ad2Print controleert bij uploaden of aan alle technische PDF-eisen wordt voldaan.

 

 

 

 

2. Opmaak in huis

Bij reserveringen op basis van opmaak in huis krijgen de aanlevergegevens uit Ad2Print een link naar een meer­voudige uploadtool. Dit biedt de mogelijkheid in een keer tekst, beeld(en) en logo te leveren. Na ontvangst kan de dtp'er van dienst het materiaal downloaden en opmaken. Natuurlijk is het mogelijk hier een redactiestap tussen te plaatsen. De redacteur leest dan de kopij, past eventueel waar nodig aan en uploadt een definitief zip-bestand.

 

3. Redactie in huis

Hier komt de ijzersterke combinatie Ad2Print met het vernieuwde Content2Publish het best naar voren. Verkoop voert de advertorial in,

 

 

 

 

de (commerciële) redactie pakt het over. Deze zet er een of meer freelancers op en regelt het akkoord klant. Het akkoord kan in eerste instantie worden gegeven op de kopij en later op de definitieve uitvoering, bijvoorbeeld een PDF.

 PAK JE RUST

Lees dit Digiblad op desktop, laptop of iPad (Android tablet volgt binnenkort).