Lancering Digiblad - 1/1 

De echte waarheid...

Eerste lancering november 2019

Schamen is een groot woord, maar Hoffman heeft wellicht een punt.

Deze lancering van het Digiblad is heel eerlijk gezegd een herlancering. In november vorig jaar is namelijk het kwartaalmagazine van mijn tuinvereniging als eerste als Digiblad uitgekomen. Het blad werd buitengewoon goed ontvangen, zie bijvoorbeeld deze twee reacties (klik voor vergroten).


 

Terwijl we zelf nog niet eens tevreden waren. Grafisch gezien was er te weinig grip op de uitkomst, door het gebruik van alle schermmaten.


 

Nav dit eerste nummer is een groot deel van de code weer omgeploegd. De vernieuwde code bleek een averechts effect te hebben. De portraitversie die nodig is voor mensen die per se mobiel willen lezen, werkte niet meer naar wens. Er is daarom een geheel eigen presentatiescript geschreven waarmee het lentenr is uitgebracht.


 

Na dit succes willden we graag een ­proefeditie maken met meer zakelijkere content. Voor Binnenlands Bestuur konden we op basis van een vorig jaar in print verschenen special dit Digiblad produceren.


 

Last but not least is nu de templatemaker gebouwd. Dit kan men vergelijken met een programma als inDesign en geeft ons nu  vrijwel alle controle over de templates. Anders gezegd, dankzij deze templatemaker is het redelijk eenvoudig geworden - lees betaalbaar - om elke titel de vorm en uitstraling te geven die u wenst.




PAK JE RUST

Lees dit Digiblad op desktop, laptop of tablet.