Lancering Digiblad - 3/4 

Anders dan andere

Was je dtp'er, dan kon je ontwerpen was de heersende gedachte

Het teksten zetten an sich beviel me echter matig en ik besloot mijn heil te zoeken op een nieuw hoogwaardig systeem: Scantext 2000.

Het was nu niet meer nodig om kopij zelf te typen, maar deze kon simpelweg 'worden ingelezen'. Mijn taak werd het om er code omheen te plaatsen zodat een volledig opgemaakte pagina uit de belichter kwam.

 

Het grafisch werk veranderde aanzienlijk met de komst van de Mac. Van zetter met code moest ik omschakelen naar werken met een muis. En was je dtp'er, dan kon je ontwerpen was de heersende gedachte.

Nu heb ik mezelf nooit beschouwd als ontwerper, maar hooguit als vormgever. Ik werkte als dtp'er met alle plezier ideeën van ontwerpers uit naar complete producten, maar ik specialiseerde me vooral als grafisch technicus.

 

Ad2Print
Begin 2000 deed ik trafficwerk, kreeg de advertenties binnen via CD of op film en voerde de controles uit. Het internet was in opkomst. In enkele jaren zag ik mijn werk verschuiven van open bestanden naar PDF-controle. Op open bestanden kon je als dtp'er je tanden nog wel stukbijten, met PDF werd alles anders.

 



Lees verder >>



PAK JE RUST

Lees dit Digiblad op desktop, laptop of tablet.