6/19 - Service for Publishers magazine
Lancering Digiblad - 2/3 

Waarom Digiblad?

Bij het digiblad krijgen de termen vastwit, corpsgrootte en latente divisie weer waarde

Deze workflow is van begin tot einde gelijk als die bij print (zie hiervoor het schema op deze pagina en het artikel Een digiblad maken).

 

Advertenties

Olivier is een volbloed marketing man, Jos is het tegenovergestelde. Er wordt dan ook geregeld een strijd gevoerd als het gaat om de privacy en de advertenties in het Digiblad. Olivier wil als marketeer het liefst alles weten, terwijl Jos als lezer het liefst niets prijsgeeft. Als je een gedrukt blad koopt weet de uitgever immers ook niet meer dan dat de lezer is geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of dat hij een bepaalde kijk zoekt of heeft op het leven. Een adverteerder kiest daarom bij print voor het Umfeld, niet voor de directe lezersgegevens. Op internet vindt men dat opmerkelijk genoeg niet meer nodig, omdat het technisch mogelijk is alles te weten. Het slechtste argument denkbaar dat helaas erg vaak wordt gebruikt.

 

Met het Digiblad zijn we er tussenin gaan zitten. De techniek achter het Digiblad maakt het mogelijk om heel nauwkeurig een en ander bij te houden aan serverzijde, standaard niet tot op individueel klantdetail. Natuurlijk is het mogelijk dat u uw eigen scriptjes plaatst voor tracking. Dus scriptjes van bijvoorbeeld Google zijn wel mogelijk, maar staan altijd aan klantzijde. En alles wat aan klantzijde staat is te lezen door adblockers en kan daarom door deze plugins worden onderschept.

De advertenties in het Digiblad staan op aparte pagina's. Dat betekent dat ze niet (kunnen) worden herkend als advertenties. Adblockers zien bij het Digiblad enkel afbeeldingen en die worden in principe nooit weg­ge­drukt. Wij krijgen nu te horen dat advertenties veel aandacht vragen in het Digiblad, maar als je doorvraagt of ze irritant zijn, is het antwoord nee. Precies onze bedoeling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Lees verder >>



PAK JE RUST

Lees dit Digiblad op desktop, laptop of tablet.